Thursday, 26 January 2012

Pertanyaan Dalam Diri dan Dia?

Assalamualaikum dan Hai,hari ini anis secara pertama kali untuk update blog selepas solat subuh.sebab banyak berserabut dalam kepala otak ni,tengok gambar bawah ni mesti ada maksud yg tersendiri,harap faham and I asked her brother before I typed this sentence 

SUMPAH FACEBOOK BETUL BETUL MENCABAR KEIMANAN AKU -.-
:face29:Dan macam tu lah anis,sebenarnya dulu anis dah bernekad something dalam diri anis supaya buat benda sesuatu yang serius tak perlu main-main dan orang Itu sendiri telah punahkan harapan anis sendiri,dan juga selama ini anis percaya sangat dekat orang Itu tapi sekarang apo ada? Habuk pun ta rakk dah. tapi Siapakah dia yang dia sukai itu? Perlukah aku tahu? Apa hak aku? Apa kena mengena aku dengan dia? Perlukah aku tanya dia? semua keadaan tertanya tanya tapi kenapa dia buat macam tu padahal dia telah berjanji dengan anis,Oooh,Anis lupa la "semua orang boleh berjanji tapi susah untuk dikotakan macam janji musnah berjuta harapan yang selama ini percaya dengan sepenuh hati"kadang kadang anis jadi stress dengan benda ini semua,perlukah anis stress?padahal cari masalah sendiri,tak gitu?Ya Allah Engkaulah tempat kubergantung harapan,kuKuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu dan  Jika dia benar untukku,dekatkanlah hatinya dengan hatiku,jika dia bukan milikku,damaikanlah hatiku,dengan ketentuan-Mu ....macam mana anis perlu lupakan?tapi susah,dah dua bulan setengah anis tercari-cari dia yang sebenar,tapi dia berkias kias dengan diri sendiri jadi itu lah susah bagi anis.
:face37:dan anis cepat cemburu walaupun dengan kawan perempuan dia sendiri,i'm so jelly with him !Ketawa tidak selalunya membuat "ubat yang terbaik" tetapi kadang-kadang hanya "menyamar terbaik" untuk menyembunyikan kesakitan dalam tempoh...hanya tersimpan dalam hati walaupun tersenyum setiap masa.tapi sakitnya hati anis bila dia dah ada orang lain yang lebih Sempurna dari anis,Sakit yang terlalu pedih sebab terlalu percaya !
:face41:Why waste my time  getting hurt by someone,when there's someone else out there waiting to make me happy like my mother to make me happy...macam tu kah,diri dia yang suka bertukar tukar pasangan macam tukar baju?ahhh....I HATE WHO'S THIS GUY MAKE GIRL Heart Broken ! jangan kitar semulakan kasih sayang terhadap girlpren taupun boyapren naa. But,i'm still waiting him until I know who he is? tapi anis tahu siapa dia dan kenapa buat macam dekat anis macam ni?"It is so hard to forget someone who gave you so much to remember"tak gitu?okay lah,malas dah nak menaip panjang lebar,kalau anis menaip panjang lebar pun tak dak sapa yang baca atau dia baca  tapi dia yang tak faham.kay,bye tak da idea dah, salam ukhuwah fillah(missoshi) dan Assalamuaalaikum para pembaca dan akhiri dengan senyuman:) 27 Januari 2012 lagu dalam blog ada maksud yang tersendiri 

"Segala hasil tulisan tidak pernah mengharapkan nama. Bukan juga mendambakan harta atau pujian. Jauh sekali terpaksa. Segala-galanya insyaAllah ikhlas dalam mencari redha Allah." 
                                                             Lain Kali Singgah Lagi tau

No comments:

Post a Comment