Monday, 2 July 2012

Hijrah Itu Kerana Cinta#The beauty of patientAssalamualaikum,ahlan wassahlan ya akhi wa ukhti? dan apa khabar iman kita hari ini
hari ini saja nak taip jiwang --" bukan selalu pun kan*hehe
Ilmu kita terbatas.Ilmu Allah Maha Luas.Jika sabar itu tidak indah,bukan kerana ia tidak indah,tetapi mata hati kitalah yang kabur untuk,melihat keindahan itu.Sama seperti kelawar yang tidak dapat melihat siang,bukan kerana kegelapannya tetapi siang itu terlalu terang dan mata kelawar tidak mampu menatapnya.
Sabar itu ada dihati.Apabila hati baik,wajah akan kelihatan cantik.Apabila hati baik,kita akan sentiasa dapat melihat kebaikan.Ya bersabarlah! Do good,you will become good and feel good-buat baik,kita akan jadi orang baik dan kita akan merasai ketenangan dan keindahan dengan kebaikan itu..harap dapat faham.tetap menunggumu..Sesungguhnya..Sabar Itu Indah...

Jumpalah waliku jika engkau betul-betul mencintai aku >.<
Aisyah r.a berkata :
"Wanita-wanita solehah akan berkata kepada bidadari syurga..kami melakukan solat sedangkan kamu tidak, kami berpuasa sedangkan kamu tidak..kami bersedekah sedangkan kamu tidak, kami wanita solehah didunia mengalahkan bidadari syurga.."


Akhi....
Jangan engkau puja puji kami bila pujianmu hanyalah janji-janji yang tak menentu. Hanya membuatku terlena dan terbuai hingga kami lupa bahwa kita sedang bermaksiat. Kau puji diriku,tapi kau hanya ingin membuatku tersenyum dan makin terbuai rayuanmu. Tidak.. tidak akhi,kami ingin kau puji setelah kau halal bagiku. Maka datangilah waliku akhi..ku tunggu pinanganmu..

Akhi.....
Tak akan kami langgar iffah ku dengan ajakan khalwat dari mu.
Engkaupun sebenarnya tau,hal itu hanya akan menimbulkan badai kelabu yang membuat kita tak berdaya kerana pihak ketiga yang tak lain syaitan yang ada di dekat kita. Maka datangilah waliku akhi..ku tunggu pinanganmu..

Akhi.....
Jagalah sikapmu pada kami,maka akan kami jaga sikapku padamu,kami lemah akan sanjunganmu. Kecintaan ini ingin kami persembahkan kelak untuk suami,cinta nan kasih ini yang akan kami tuai untuk mencari ke redhaan suami kelak. Jadi bagaimana mungkin kami mencinta pada hal yang tidak halal bagi kami, tentu Allah tak akan pernah redha pada kami. Maka datangilah waliku akhi..ku tunggu pinanganmu..

Akhi.....
Jilbabku untuk melindungi kehormatan kami,santun kami untuk menjaga iffah . Jangan kau lenakan kami agar kami lepas kehormatan di hadapanmu sebelum engkau halal bagi kami. kami ingin engkau ikut menjaga kehormatan kami dengan menjaga kami,bukan malah membawa pada kenistaan. Agar kau mampu menjaga kami secara utuh,Maka datangilah waliku akhi..ku tunggu pinanganmu..

Akhi....
kami memang tak sesempurna Aisyah dalam kecerdasan nya ataupun Fatimah dengan kelembutannya. Tapi kamiakan berusaha cerdas layaknya Aisyah dalam naunganmu dan kami akan berusaha selembut Fatimah dalam menenangkanmu.Maka datangilah waliku akhi..ku tunggu pinanganmu..

Akhi....
Kau memang tak sehebat Ali ataupun sekuat Umar,tapi kau akan menjadi hebat layaknya Ali ketika kau menjaga kami dalam kelemahan kami dan kau akan sekuat Umar agar kami tidak selalu menjadi tulang yang bengkok. Kami perlu imam yang biasa menjaga ke imanan,bukan yang membawa kami pada jurang maksiat. Maka datangilah waliku akhi..ku tunggu pinanganmu..

Wahai jika engkau memiliki cinta
Dan telah terdorong dengan kerinduan
Maka anggaplah jarak perjalanan itu dekat
Karna kecintaan dan kerelaanmu pada penyeru
Ketika mereka menyeru..!!
Maka katakanlah,kami penuhi panggilanmu.
Seribu kali dengan sempurna
Janganlah kau berpaling
Hanya karna melihat gerimis
Jika engkau melihatnya ( Fii Zilalil Mahabbah )

Anis hanya menaip ini untuk perkongsian :) okay,Sekian disini dahulu,wabillahi taufiq wal hidayah,wassalamualaikum warahmatu'allahiwabarakatuh dan disertai juga salam uhibbuki fillah abadan abada 

"Segala hasil tulisan tidak pernah mengharapkan nama. Bukan juga mendambakan harta atau pujian. Jauh sekali terpaksa. Segala-galanya insyaAllah ikhlas dalam mencari redha Allah."inspired  
                                                                 Lain Kali Singgah Lagi tauNo comments:

Post a Comment